Ferieinspiration: Book en shelter og mærk naturen

Shelter i skov
Ferieinspiration: Book en shelter og mærk naturen
Henrik Andersen
-
10/03/2023
-

Hvis du vil tættere på naturen, så er der rig mulighed for det i Danmark. Der er nemlig sheltere rundt omkring langs de danske kyster – og især på Fyn finder du et stort udvalg af sheltere, som enten er gratis eller koster et beskedent beløb at booke. Se her, hvordan du finder en shelter, og hvorfor du bør overveje at pakke tasken og tage på sheltertur på Fyn.

Sådan finder du en shelter

Når du skal booke en shelter, skal du starte med at undersøge mulighederne i dit lokale område. Det kan du eksempelvis gøre på Bookenshelter.dk, som er en oversigt over sheltere på Fyn og resten af landet. Der er mange offentlige sheltere, som du kan booke gratis eller for et beskedent beløb, så der er masser af muligheder.

Du kan også finde private sheltere på campingpladser eller naturområder, hvor du gerne må overnatte. Shelters er generelt forholdsvist nemme at finde, når du skal have en oplevelse på Fyn, men det kræver, at du er ude i god tid. Sørg derfor for at booke din shelter i nogle måneder, inden du skal afsted.

Forbered dig grundigt på turen

Når du har booket en shelter, er det vigtigt at forberede, at du forbereder dig godt og grundigt. Husk at medbringe en sovepose, liggeunderlag, mad og drikke, tøj efter vejrforholdene og eventuelt en lille gasbrænder eller udstyr til madlavning. Det kan også være en god idé at medbringe en lygte eller pandelampe til at orientere sig i mørket.

Når du er på din tur, er det vigtigt at tage hensyn til naturen og efterlade den, som den var, da du ankom til stedet. Det betyder, at du skal rydde op efter dig selv og undgå at efterlade affald eller gøre skade på den omkringliggende vegetation. Derfor bør du også sørge for at have brænde med hjemmefra.

Det kan du lave, når du er på sheltertur

Der er masser af ting, du kan give dig til, når du er på sheltertur. Hvis du skal være afsted i flere dage, så kan det være en god idé at medbringe noget, som du kan læse i, men også en Bluetooth-afspiller kan være fornuftig at have med, så I kan høre musik i løbet af dagen samt ud på aftenen, når det gerne må være lidt hyggeligt.

Tag på en vandretur og udforsk området omkring shelteren. Du kan enten planlægge ruter på forhånd eller bare følge dine instinkter og udforske området. Hvis der er et bålsted ved shelteren, kan du lave mad over bål. Det kan være noget så simpelt som at bage snobrød, at lave en gryderet eller bage brød.

Copyright 2024 - Pilanto Aps